Waterbeestjes

Wat kan je ervaren?

Het is ieder keer weer een verrassing wat er in je schepnet zit. Van kleine watervlooien tot de tot 10 cm grootte staafwants Ook de waterschorpioen en bloedzuigers spreken tot de verbeelding.

Wat is de zin en betekenis van deze activiteit?

Water is overal in ons gebied aanwezig, in de vorm van kanalen, vaarten, sloten en vijvers. Zij bepalen voor een groot deel ons landschap. Tegelijk hebben we niet zoveel oog voor het leven onder water. In deze activiteit gaan je ogen hiervoor open.

Kennis en actieve deelname

Je hoeft niet direct grote kennis van dit onderwerp te hebben wel verwachten we een actieve deelname. Want iedereen is met nul kennis geboren en al doende leren we. Belangstellenden die kennis willen maken met het Team Water worden uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Als je wilt blijven komen is een lidmaatschap vereist.

Opgeven is verplicht en vraag de locatie aan via educatie@delfland.knnv.nl.

Team Water is onderdeel van Natuurlijk Delfland voor onderzoek, educatie en bescherming van het leven in het water. Met schepnetten worden kleine waterdieren uit het water gevist, op naam gebracht en de ecologische kwaliteit van het water bepaald.

Datum & tijd
wo 17 juli 2024 van 19:00 tot 21:00
Vertrekplaats

Vraag de locatie aan via educatie@delfland.knnv.nl