Beplanten boomspiegels

Bewoners Schoolstraat De Lier beplanten boomspiegels

Zaterdagochtend 18 september beplantten bewoners van de Schoolstraat in De Lier boomspiegels en een geveltuintje in hun eigen straat en de Tuinstraat. Zo’n 25 buren staken samen hun handen uit de mouwen en plantten 7 tot 9 vaste planten in de grond rondom de bomen. Na het plantwerk was er tijd voor koffie en lekkers. De activiteit viel in goede aarde bij de bewoners. “Niet alleen onze straat wordt vrolijker, maar je leert ook je buren beter kennen”, zei een van hen enthousiast. “Volgend jaar weer!”

Ook een groene activiteit organiseren in uw straat om deze kleurrijker en natuurrijker te maken? Of advies hoe je een tuin regenbestendig maakt?  Neem contact op met Steenbreek Westland: steenbreekwestland@delfland.knnv.nl  Samen werken we aan meer groen in het Westland!

De Schoolstraat en omringende straten zijn onlangs door de gemeente Westland opnieuw ingericht om te voorkomen dat bij extreme regenbuien wateroverlast ontstaat. Steenbreek Westland vroeg aan bewoners wat zij zelf wilden bijdragen. Er werd gekozen voor de boomspiegelbeplanting. De boomspiegelactie werd georganiseerd door Steenbreek Westland. Met de plantactie legden de bewoners de laatste hand aan de herinrichting. De planten bedekken de bodem waardoor die niet snel uitdroogt, regenwater wordt beter vastgehouden, dat zal ook de bomen ten goede komen. Daarbij hopen de bewoners dat de boomspiegels nu niet meer als kattenbak en hondenuitlaatplaats gebruikt worden.

Steenbreek Westland, samen voor meer groen!

Een samenwerkingsverband van Natuurlijk Delfland en Bureau Bladkracht in opdracht van gemeente Westland steenbreekwestland@delfland.knnv.nl.

foto: Wendy Bakker