Paardenbloem en bezoekers

Soort van het Seizoen april tot en met juni

Natuurlijk Delfland heeft voor het Soort van het Seizoen gekozen voor paardenbloemen en hun bezoekers. Een ieder wordt uitgenodigd die woont in Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland om naar deze uit te kijken, foto’s te maken en op te sturen aan natuurlijkDelfland@knnv.nl.

Er is ook een informatiebrief beschikbaar vraag deze of klik op de link.

Met het Soort van het Seizoen stimuleert Natuurlijk Delfland de gerichte aandacht voor de natuur; de verrassing die bij de deelnemers kan ontstaan door het ontdekken van de grote veelzijdigheid van de natuur in onze omgeving. De waarnemingen worden verder gebruikt in het verspreidingsonderzoek.

Deze activiteit is een onderdeel van het jaarthema Biodiversiteit. De reden hiervoor is de achteruitgang hiervan en de afspraken die gemaakt zijn op de VN-conferentie over biodiversiteit (COP15) in de Canadese stad Montreal. Een van de belangrijkste is: in 2023 30% meer gebieden beschermen, waar de natuur centraal staat.

Wat verstaan we onder biodiversiteit?

Dat zijn alle levensvormen tussen genetische variatie en landschap. Als natuurliefhebber zijn de diverse planten en diersoorten daarin het duidelijkst herkenbare vormen.

Deze variatie levert grondstoffen en voedsel, reguleert ons klimaat en zuivert lucht en water. Ook biedt ze ons een prettige leefomgeving om in te wonen, te recreëren en inspireert ons. Om dit thema handen en voeten te geven zetten wij elk seizoen  een plant of dier in het zonnetje. Uiteraard organiseren we met onze teams vele activiteiten.