Natuureducatie

Onbekend maakt onbemind. Daarom geeft de de vereniging les in van alles en nog wat in de natuur. Hieronder staat een impressie van onze educatie-activiteiten. Daarnaast organiseert de vereniging regelmatig excursies en andere activiteiten waarin kennis wordt overgedragen. Kijk bij de Activiteiten voor het actuele aanbod.

Teleflora voor beginners

Dit is een cursus via de e-mail waarin in 26 lessen de belangrijkste plantenfamilies en overige wetenswaardigheden langs komen. Je kunt corresponderen met de docent en krijgt terugkoppeling over het huiswerk. De cursus loopt van maart tot september. Lees meer

Zaaien en Maaien

Het gaat slecht met de insecten en goede kruidenrijke graslanden maken het verschil. Zaaien van kruidenmengsels voelt goed voor de mensen die het uitvoeren, maar het helpt vaak niet. De vraag is waarom de kruiden er niet vanzelf al zijn. Het probleem is eerder de overbemesting en slecht maaibeheer. Lees meer

Operatie Steenbreek

Het is mode om tuinen te verstenen om zo onderhoud te verminderen. Met name in de bebouwde kom geeft dat in de zomer extra hittestress en bij regen wateroverlast. Het is mogelijk om met subsidie een nieuwe modetrend te volgen: een groene tuin. Lees meer (nog toe te voegen)

Melarium

Het Melarium, natuurhuis voor natuur, bijen en kunst; een plek waar je natuur, rust, ruimte en inspiratie vindt. Natuurlijk Delfland houdt er een natuurcafé en geeft er regelmatig cursussen. Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium.