Terug naar Kennisbank

Schepnet vissen 2022

Bij Natuurlijk Delfland is het verslag verschenen welke resultaten door het team Vissen zijn behaald tijdens het schepseizoen 2022. Dit team kiest een aantal sloten en vaarten uit waarbij met zeer grote schepnetten vissen worden gevangen. Ook is er één avond met sterke zaklantaarns naar vissen in de Delftse grachten gekeken. Belangstellenden die het rapport willen ontvangen? Vraag dit aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

De volgende soorten zijn gevangen en weer teruggezet: baars, bittervoorn, blankvoorn,  blauwhand, brasem, driedoornige stekelbaars, giebel, kleine modderkruiper, marmergrondel, pos, rietvoorn, rietgrondel, snoek, tiendoornige stekelbaars, vetje, zeelt, zwartbekgrondel. In de netten zaten ook kleine watersalamander, spinnende watertor en staafwants.

De volgende gebieden zijn bezocht: Hoekpolder (Rijswijk), TU-wijk, Delfgauw, Den Hoorn, Ypenburg, Noord Kethel (Schiedam), Tempel (Rotterdam), heemtuin Molenvlietpark (Den Haag).

Natuurlijk Delfland is ook een werkgroep van RAVON, die o.a. alle vissen in kaart brengt. Het doel van het team Vissen is onderzoek, educatie en bescherming van vissen. Je hoeft niet direct grote kennis van dit onderwerp te hebben wel verwachten we een actieve deelname. Belangstellenden die kennis willen maken met het Team worden uitgenodigd deze bijeenkomsten bij te wonen. Als je wilt blijven komen is een lidmaatschap vereist.

Schepnetseizoen 2022(1 MB)

Kenmerken

Datum 2022 / 10
Afdeling Delfland
Publicatie Onderzoeksverslag
Thema Vissen