Kampen en Hotelreizen

Een ideale manier om een natuurgebied of een onbekende streek samen met andere natuurliefhebbers te verkennen, zijn de natuurvakanties die de KNNV jaarlijks tegen kostprijs organiseert.

Let op: alleen leden van de KNNV en IVN kunnen deelnemen aan een KNNV-reis, KNNV-kamp of KNNV-kampeerweekend.

Hotelreizen

De Algemene Reiscommissie (ARC) organiseert jaarlijks zo’n 15 natuurreizen in binnen- en buitenland. Onze reizen zijn doorgaans volledig verzorgd. Wij reizen met busjes, per touringcar, trein of –bij verre reizen– per vliegtuig. De begeleiders zijn deskundige KNNV’ers. Ook worden lokale deskundigen ingehuurd. Het aantal deelnemers per reis varieert van 7 tot ca. 20. Bij voorkeur verblijven wij in sfeervolle accommodaties in een natuurrijke omgeving. Natuurbeleving en natuurstudie staan centraal. De reizen hebben vaak verschillende thema’s. Hier naar de website van het ARC

Kampeervakanties

Ieder jaar biedt de Algemene Kampcommissie (AKC) ongeveer 20 kampeerbestemmingen. We kamperen in geheel Europa, met een lichte nadruk op Nederland en directe omgeving. Het programma wisselt jaarlijks. Onze kampeerkampen hebben een uniek karakter. Het betekent kamperen midden in de natuur, tussen kampeerders die daar net als jij van willen genieten. Als het even kan samen, maar soms ook alleen. De kampen zijn zelfzorgingskampen, dat wil zeggen dat de deelnemers zelf voor vervoer, hun verblijf en hun eten zorgen. Hier naar de website van het AKC.