Cursus Insecten

Natuurlijk Delfland organiseert een cursus Insecten, het is een cursus voor mensen die meer over insecten willen weten en daar ervaring mee willen opdoen. De cursus wordt in Delft gegeven.

Tijdens de cursus worden de volgende vragen beantwoord: Hoe zien insecten er uit? Hoe  kom je ze tegen? Hoe leven ze? Hoe kan je ze beschermen?

De cursus bestaat uit een zoombijeenkomst en vijf praktijkdagen.

Als cursusboek wordt De geleedpotigen gebruikt, een uitgave van de Jeugdbondsuitgeverij.

De kosten zijn € 50,-; voor leden van Natuurlijk Delfland  € 25,-; inclusief het boek.

Inlichtingen via 06 – 33 00 17 42 aanmelden via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com Na aanmelding volgt een bevestiging.

De cursus wordt gegeven op: 7 mei, 20.00 uur dit via zoom.

De praktijkdagen zijn van 10.00 – 12.00 uur: 14 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli en 10 september en worden in het natuurcentrum Het Melarium gegeven. Tijdens deze dagen maken de cursisten kennis met zweefvliegen, bijen, wespen, insecten in het water en wantsen.

Insecten zijn de meest voorkomende dieren in onze omgeving, daardoor hebben ze een belangrijke rol in onze natuur.

Het is aantrekkelijk om met deze dieren kennis te maken, ze zijn zo veelzijdig in levenswijze en uiterlijk. Tegelijk zijn er betrekkelijk weinig mensen die op deze groep letten. Het zijn meestal wel dieren waarbij je grote aandacht moet hebben om ze te ontdekken. De meeste mensen hebben er weinig erg in, behalve als ze overlast geven.

Tijdens de cursus leren de deelnemers elkaar kennen en kunnen desgewenst doorstromen naar het Team Insecten, dat is één van de 70 teams die Natuurlijk Delfland kent.