Reuzenberenklauw

Help de reuzenberenklauwen te bestrijden

Natuurlijk Delfland organiseert op 27 juni van 19.00 tot circa 21.00 uur een avond om kennis te maken met de bestrijden van reuzenberenklauwen in Pasgeld.

Reuzenberenklauwen zijn zo groot en omvangrijk dat ze geen plek voor andere soorten overlaten; ook kunnen zij pijnlijke blaren veroorzaken.

Na een instructie hoe deze planten op een effectieve en gezonde manier bestreden kunnen worden gaat ieder aan de slag.

Belangstellenden die aan deze avond mee willen doen worden uitgenodigd aanwezig te zijn op de kruising Van Hardenbroeklaan 37 en Jaagpad in Rijswijk.

Neem een spa of een scherpe schoffel mee. Handschoenen en stevige schoenen zijn aan te  bevelen. Meer informatie via natuurlijkDelfland@knnv.nl.

Naast het kennismaken is het ook de bedoeling om de Reuzenberenklauwbrigade Pasgeld op te richten.

Al diverse jaren organiseert Natuurlijk Delfland het steken van de reuzenberenklauwen in Rijswijk, Delft, Delfgauw en Pijnacker. Hiervoor zijn acht Reuzenberenklauwbrigades   opgericht, deze steken iedere week hun eigen plek. Belangstellenden die op deze plekken willen helpen worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Het geeft veel voldoening om met een groep mensen deze exoot te bestrijden. Dit soort komt uit de Kaukasus, door de grote kiem- en groeikracht is deze door de Europese landen op een lijst gezet die actief moeten worden bestreden.