Plantenbakken gevuld

Op initiatief van een oud leerkracht Militza Vink van de Jac. P. Thijsseschool heeft Natuurlijk Delfland twee plantenbakken op het plein voor station Delft Campus beplant.

De aanleiding om de bakken daar te zetten is het kunstwerk De Haan die aan het gebouw hangt van het poldergemaal Voorhof.

Dit kunstwerk hing aan het voormalig schoolgebouw van de Jac. P. Thijsseschool, heeft twee branden en negen verhuizingen overleefd. Na een crowdfunding is hij op een steenworp van de oude plek van de Jac. P. Thijsse school teruggekomen.

De aanleiding om op het verzoek van Militza Vink (de oud leerkracht) in te gaan is dat Jac. P. Thijsse een van de oprichters van de natuurvereniging KNNV is geweest, dat was in 1901. Natuurlijk Delfland is een afdeling van de KNNV.

Driekwart van de twee bakken zijn met inheemse vaste planten ingericht waar vlinders, bijen en zweefvliegen wat aan hebben. Deze planten zijn van biologische kwaliteit.

Tussen deze planten zijn blauwe druifjes en krokussen gepoot, om vroege insecten voedsel te geven. Een kwart is nog leeg daar komen eenjarige om het kleureffect groter te maken.

Dit in de gedachte van de grote natuurbeschermer Jac. P. Thijsse.

De bakken en de grond zijn geleverd door de gemeente Delft dit in het kader van de regeling om plantenbakken te adopteren. Natuurlijk Delfland heeft dan ook een adoptieovereenkomst met de gemeente Delft gesloten.